Nabil

storyNabil.png

Hanan

storyHannan.png

Det är svårt att i detalj veta vad som hänt Nabil innan han kom till barnhemmet. Den första tiden grät Nabil hejdlöst varje natt efter midnatt. Ingen förstod varför tills de fick veta att hans pappa kom hem berusad varje natt efter midnatt. Han misshandlade Nabils mamma varje natt. Nabils mamma hade inga möjligheter att ta hand om honom efter skilsmässan.

Trygg och lugn igen

Till vår stora glädje sover numera Nabil gott om nätterna. Han har utvecklats till en lugn och trygg kille som trivs och känner livsglädje igen.

Hanan har varit på barnhemmet under många år. Hennes pappa är död. Mamman har inte haft möjlighet att ta hand om henne. Det är en stor skam att inte kunna ta hand om sitt eget barn. Detta innebär att mamman är så fattig att det inte fanns någon annan utväg. Hanan har haft en livskris under förra året, efter att hon slutade skolan. Hon var orolig för sin egen framtid. Det gick så långt att hon inte ville leva.

På väg att bli kock

Idag har allt ordnat sig för Hanan. Hon studerar nu till kock på en privatskola och är klar med sin utbildning om ett par år. Allt tack vare goda människor som stöttar henne både praktiskt och ekonomiskt.

 
 
© DEN GODE SAMARITEN SVERIGE, 2010. ALL RIGHTS RESERVED.